In deze turbulente tijd van nieuws, fake news en de filmpjes en posts op social media lijkt het wel belangrijker dan ooit om te weten wat de waarheid is. Verzonnen berichten zijn bijna niet te onderscheiden van de echte. Daar komt ook nog eens bij dat als jij je op de feiten wilt baseren of de meningen van deskundigen, de meningen ook nogal eens uiteenlopen.

Gelukkig is de waarheid een persoon genaamd Jezus en kunnen we bij Hem de waarheid vinden, omdat Hij waarheid is.
De waarheid wil ook niet altijd zeggen dat het op feiten gebaseerd is. Zeker niet als we kijken naar hoe God is en beweegt. Denk aan het verhaal van Abram en Saraï. Hun hoge leeftijd en het krijgen van kinderen was allang niet meer aan de orde. Ze waren in deze tijd gesproken hoog bejaard. Dit was een feit. Toch zei God dat hij Abraham zou gaan heten en zijn vrouw Sarah en zij een kind zouden krijgen. Abraham zou de vader zijn van vele volken. Dat staat haaks op het feit dat het in het natuurlijke niet meer kon.

Of denk aan het verhaal van Elisa, waarbij een persoon het ijzeren blad van zijn bijl verliest in het water. IJzer kan niet drijven. Dat is een feit. Toch moet de persoon een stuk hout in het water gooien en komt het ijzeren blad bovendrijven.

Gods waarheid is anders. En we leren de waarheid kennen door relatie te hebben met degene die de waarheid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *