Ik vind het vaak ontzettend inspirerend en bemoedigend om verhalen of getuigenissen te lezen van mensen die in de bediening staan, zendelingen en geloofshelden en dat mag er zijn. Maar iets wat mij in de afgelopen jaren steeds meer aan het hart gaat is de nadruk of het podium dat we hieraan geven en niet aan het onzichtbare deel van het lichaam. Ik moet daarbij denken aan:

“Ja, meer nog de leden van het lichaam die de zwakste schijnen te zijn, zijn echter juist zeer noodzakelijk. En aan de leden van het lichaam die wij als minder eervol beschouwen, verlenen wij groter eer en onze oneerbare leden krijgen een grotere eer. Onze eerbare leden echter hebben dat niet nodig. Maar God heeft het lichaam zo samengesteld, dat Hij aan het lid dat tekortkomt, groter eer gaf, opdat er geen verdeeldheid in het lichaam zou zijn, maar de leden voor elkaar gelijke zorg dragen.”

1 Korinthe 12:22-25

Een groot deel van het lichaam is niet te zien! De aders, zenuwen, klieren, pezen, rode en witte bloedlichaampjes, etc. Het is het deel van het lichaam wat essentieel is om te kunnen functioneren. Zo is het in het lichaam van God ook. Wij zijn geneigd om veelal de verhalen van geloofshelden, zendelingen, bedieningen een podium te geven. Maar ik ervaarde in mijn tijd met God zo’n dankbaarheid van God uit naar de ‘gewone, alledaagse christenen’. De mensen die zich hebben toegewijd aan Hem en met heel hun hart zorgen voor hun gezin, hun kinderen opvoeden en bekend maken met God en de Bijbel, een baan hebben en op die manier de maatschappij laten functioneren, er zijn voor hun naaste door mantelzorg te verlenen of bij te springen daar waar nood aan de man is, die trouw naar een kerk of andere vorm van geloofsbijeenkomst gaan, die financiële bijdrage leveren aan de realisatie van visies van de kerk, bedieningen, geloofshelden of zendelingen, die voorbede doen voor het land, familie, buren, scholen of voor de mensen met een ‘podium’. Al die mensen die die vaak zoveel doen in het onzichtbare, zonder podium, zonder geëerd te worden, God zegt tegen jullie: Dank je wel! Dank je wel voor je trouw. Dank je wel voor je inzet, je moeite en je inspanning. Dank je wel voor je tijd, je financiën, je praktische hulp, je geduld en genade. Ik zie je! Ik zie je en ik eer je! En weet dat jouw Vader die in het verborgene ziet je zal belonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *