Pas geleden ben ik heerlijk naar het strand geweest. Een quality time dagje voor mezelf. Schetsboek mee, neocolors mee, potloden en twee kwasten met water mee en een thermoskan thee mee. Lekker dik aangekleed stapte ik in de auto en ging op weg. Toen ik aankwam op de parkeerplaats was de lucht héél donker en begon het te regenen. Niet zó handig als je wilt gaan schetsen in de duinen. Gelukkig had ik ook een boek mee om in te lezen, een prima tijdverdrijf om te wachten tot de bui overwaaide. Van een gewone regenbui begon het over te gaan in een serieuze plensbui. Het kwam met bakken uit de lucht naar beneden! Wat was ik blij dat ik lekker droog in de auto zat. Toen begon ook de wind aan te trekken en flink te waaien waardoor de regen tegen de auto begon te slaan. Het leek er ineens op dat de regenbui veel heftiger werd door de wind. Windstoten deden de auto licht schudden en liet de regendruppels veel harder neerkomen op de grond en de auto. De wind blies de donkere wolken steeds verder en er begon in de verte lichtere lucht te verschijnen. De regenbui werd langzaamaan steeds minder en er verscheen blauwe lucht en zonnestralen. 

“De God nu van de hoop moge u vervullen met alle blijdschap en vrede in het geloven, opdat u overvloedig bent in de hoop, door de kracht van de Heilige Geest.”

                                                Romeinen 15:13

Ineens werd het me duidelijk dat vaak in ons leven als er minder leuke dingen gebeuren of als we door iets heen gaan, het in eerste instantie lijkt op een regenbui. Het kan bij die regenbui blijven en dat kunnen de meeste van ons best handelen, maar soms wordt het intenser en veranderd het in een heuse plensbui. Dit vinden we vaak minder prettig. We bidden dan vaak om verandering van de situatie tot God. En God gaat dan door Zijn Geest aan het werk op een manier die vaak niet voldoet aan onze verwachtingen of hoe wij het zouden aanpakken.
En dan begint Zijn wind te waaien en alles lijkt nog intenser en heftiger aan te voelen. Maar als de wind niet waait kan de bui ook niet overwaaien. Als Zijn Geest niet door ons leven heen waait, verandert de situatie ook niet.
Het is een beeld van hoop en een belofte. Zoals in het natuurlijke de wind nodig is om de buien over te laten waaien, zo is het ook met de wind van Zijn Geest in ons leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *